Slimfit
  1. TİBB VƏ SAĞLAMLIQ

Bu məhsul xərçəngin riskini 10 qat artırır

Bu məhsul xərçəngin riskini 10 qat artırır
Sakura

Bu məhsul xərçəngin riskini 10 qat artırır

Bütün dünyada onkoloji xəstəliklərdən əziyyət çəkən və bu xəstəliklərdən ölən insanların sayı ildən ilə artır.

Mütəxəssislər bunun səbəbini o cümlədən düzgün olmayan qidalanmada görürlər.

Rusiyanın Seçenov Universitetinin onkoloqları xərçəngin riskini dəfələrlə artıran məhsulun adını açıqlayıblar.

Aslimlərin fikrinə görə, bu şəkərdir. Şəkər orqanizmdə iltihabın səviyyəsini artırır. İltihablar isə xərçəng xəstəliyinin riskini artıran əsas amillərdən biridir.

Digər tərəfdən şəkərin həddindən artıq istehlakı orqanizmdə insulin hormonunun ifrazını çoxaldır və bu hormonu daim yüksək səviyyədə saxlayır. Onkoloqların sözlərinə görə, orqanizmdə insulin hormonunun daim yüksək səviyyədə qalması xərçəng hüceyrələrinin əmələ gəlməsi və böyüməsini stimullaşdırır.

Bunları nəzərə alaraq mütəxəssislər qidalanmada şəkər və şirniyyatları kəskin məhdudlaşdırmağı tövsiyə edirlər.

Həmçinin onkoloqlar xərçəngdən qoruyan məhsulların adlarını da açııqlayıb. Bu kahı, kələmin bütün növləri, yaşıl soğan, ispanaq, qəhvəyi düyü, arpa, tərəvəzlərdir.

Məqaləni bəyəndiniz? Sosial şəbəkələrdə izləyin!

Təhqiredici, mövzuya aid olmayan və böyük hərflərlə yazılan şərhlər təsdiqlənməyəcək.

Sakura

Ən çox baxılanlar

Don Kixot romanının müəllifi olan M.Servantes, Memar Sinanın tikdirdiyi Kılıç Əli Paşa Məscidində fəhlə işləyib

Redaktor seçimi

SON XƏBƏRLƏR