Slimfit
  1. MARAQLI

Bu səhvləri çoxumuz edirik - Bu ərzaqları mütləq yuyun

Bu səhvləri çoxumuz edirik - Bu ərzaqları mütləq yuyun
Sakura

Bu səhvləri çoxumuz edirik - Bu ərzaqları mütləq yuyun

Qida mütəxəsissləri mətbəxdə bir çoxlarının yol verdiyi səhvləri açıqlyıblar. Bəzi ərzaqlar var ki, onların yuylmasını vacib bilmirik və aldğımız kimi də istifadə edirik. Amma bu yalnışdır. 
 
Medicina.az yuyulması vacib olan ərzaqları təqdim edir: 
 
Dənli bitkilər
 
Alimlər dənli bitkilərin bişirməzdən əvvəl mütləq yuyulmasını tövsiyə edirlər. Ərzaqlar tərkibində olan artıq nişastadan və bakteriyalardan təmizlənməsi üçün soyuq suda yaxşıca yuylmalıdırlar.
 
Avakado 
 
Yuyulmamış avakado qabığında bakteriya, həşərat dərmanları və s kimi zərərli maddələr saxlayır. Buna görə də bu meyvədən istifadə etməzdən əvvəl mütləq yuyulmalıdır.
  
Konsevləşdirilmiş lobya 
 
Əgər konservləşdirilmiş lobyanı qabını açan kimi birbaşa tavaya tökürsünüzsə səhv edirsiniz. Onun tərkibində duz həddən çox olduğu üçün ilk əvvəl yaxşıca yuyulmalıdır.
 
Meyvə və tərəvəzlər
 
Meyvə və tərəvəzləri çiy və ya bişirilərək yeyilməsindən asılı olmayaraq mütləq yuyulmalıdır. Bakteriyalardan tam təmizlənməsi üçün yaxşı olardı ki, onları sirkəli su ilə yuyasınız. 
 
Göyərti  
 
Tərəvəzlər içində ən çirkliləri göyərtilər hesab olunur. Onlıarın tam təmizlənməsi üçün əvvəlcə sirkəli su ilə yuyaraq kağıza büküb soyuducuda saxlamaq lazımdır. 
 
Göbələk 
 
Göbələk süngər kimidir və onlar böyüdükcə daha çox çirklənirlər. Buna görə də istifadə etməzdən əvvəl mütləq yuyulmalıdır. Bir müddət suda saxlasaz göbələrklər qumdan daha yaxşı təmizlənərlər. 
Məqaləni bəyəndiniz? Sosial şəbəkələrdə izləyin!

Təhqiredici, mövzuya aid olmayan və böyük hərflərlə yazılan şərhlər təsdiqlənməyəcək.

Sakura

Ən çox baxılanlar

Jeledən Tetris

Redaktor seçimi

SON XƏBƏRLƏR