Ərzaqların hazırlanma qaydasına görə kalori dəyişimi
Ərzaqların enerji dəyəri göstəricisinə etibar etməyə dəyməz. Belə ki, onların bişirilmə qaydası burada daha vacib rol oynayır. Məsələn, makaronun kalorisi bişirildikdən sonra azalır.
“Qafqazinfo” sizə fərqli üsullarla hazırlanmış ərzaqların (100 qram) kalori dəyərinin dəyişimini təqdim edir:
Kartof: püre, sobada bişirilmiş və qızardılmış.


Toyuq: qaynadılmış, qrildə bişirilmiş və qızardılmış


Gül kələmi: qaynadılmış və qızardılmış


Makaron: bişirilməmişdən əvvəl və sonra.
Satışda olan makaronların üzərində ərzaqın hər 100 qramı üçün 350-380 kkalori nəzərdə tutulsa da, bu göstərici bişirildikdə iki dəfə azalır.


Kök: buxarda bişirilmiş və qızardılmış


Konservləşdirilmiş badımcan və badımcan kürüsü


Qabaq: buxarda bişirilmiş və qızardılmış


Təzə çörək və suxari


Banan və banan qurusu


Süd: pasterizə edilmiş və qaynadılmış




Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət