3 aprel 2020, cümə
.
.
chevron_left chevron_right
TİBB VƏ SAĞLAMLIQ

Heyvanın qabığındakı faydalar

Heyvanın qabığındakı faydalar

324 Baxış
Heyvanın qabığındakı faydalar

Heyvanın tərkibinə A, C və B qrupu vitaminləri ilə kalsium, dəmir, fosfor, mis, kalium, selen, sink və maqnezium kimi minerallar daxildir. O, çox az yağlı və liflərlə zəngin bir meyvədir.

Heyvanın tərkibinə çox güclü antioksidantlar olan polifenolik birləşmələr daxildir. Bu birləşmələr sərbəst radikallarla mübarizə aparıb, qocalma prosesini ləngidirlər. Eyni zamanda ürək-damar xəstəliklərinə və iflic riskinə qarşı qorumanı təmin edirlər. Heyva balla qarışdırılıb istehlak edildikdə kolit, bağırsaq infeksiyaları və qəbizliyin əleyhinə güclü vasitə olur.

Mütəxəssislər heyvanın daşıdığı güclü antioksidantların xərçəng hüceyrələrini məhv etdiyini və heyva suyunun stresslə mübarizə apardığını söyləyirlər. Heyva həmçinin, ürək bulanması və qusmanın qarşısını alır.

Yaponiyada aparılan bir araşdırmada heyva qabığındakı anti-viral maddələrin Hepatit A, B və C səbəb olan orqanizmlərin böyüməsini əngəllədiyi bildirilir.

Çində xüsusilə heyva qabığı yara müalicəsində, sümük toxumasının iltihabı və hətta boğaz ağrılarını müalicə etmək məqsədilə istifadə edilir.

 

Mənbə: Deyerler.org





Diqqət! Ens.az saytına məxsus materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad edilməlidir. Mətndə səhv tapdıqda, onu seçib ctrl + enter düyməsini basaraq bizə göndərməyinizi xahiş edirik.


Android ƏS olan smartfonunuz varsa, xəbərləri daha rahat oxumaq üçün bu linkə keçərək Play Store mağazasından Ens.az proqramını endirib quraşdıra bilərsiniz.


VİDEO QALEREYA
Bir stolda ən çox yemək növü - Çinin Uxan şəhərində yeni il qeyd edərkən stolda fərqli 8146 yemək
Emosiya ilə reaksiya ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Şərh
  • anonymous user
    Şərhi göndər
  • DAHA ÇOX NƏTİCƏ YÜKLƏ

FAM Group Media X