3 aprel 2020, cümə
.
.
chevron_left chevron_right
SUAL-CAVAB

Suyu qaynadıb içmək olarmı?

Suyu qaynadıb içmək olarmı?

792 Baxış
Suyu qaynadıb içmək olarmı?

Bəzən su çirkli olduğuna görə onu qaynadandan sonra içirlər. Qaynadılmış suyun içilməsinin orqanizm üçün nə dərəcədə faydalı və ziyanlı olması sağlamlığına biganə olmayan hər kəsi maraqlandırır.

AZƏRTAC mütəxəssislərin rəyinə əsasən xəbər verir ki, su qaynayan zaman tərkibindəki kalsium, kalium, maqnezium, karbonatlar və başqa minerallar ondan ayrılaraq qaynayan qabın divarlarına yapışır və nəticədə su mineralsızlaşır.

İkincisi, qaynayan zaman əmələ gələn qabarcıqlar suda olan oksigenin səviyyəsini aşağı salır, su nə qədər çox qaynayarsa, bir o qədər ağırlaşır. Yeri gəlmişkən,atom sənayesində istifadə olunan “ağır su” sayılan deyterium da suyun dəfələrlə qaynadılması və hidroliz olması nəticəsində alınır. Həmin su hüceyrələrdən pis sorulur, hüceyrələri çiy su qədər qidalandıra bilmir.

Daim qaynadılmış su içənlərin dəriləri sönük, saçları cansız, fiziki fəallıqları həmişə aşağı səviyyədə olur, çiy su içənlərin dəriləri isə parlaq olur.

Üçüncüsü, suyu zərərsizləşdirmək üçün ona vurulan xlor qaynadılandan sonra artıq zərərli birləşmə əmələ gətirir.

Mütəxəssislər satılan sutəmizləyici qurğulardan istifadə etməyi və həmin qurğular vasitəsilə adi suyu təmizləyib içməyi məsləhət görürlər.





Diqqət! Ens.az saytına məxsus materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad edilməlidir. Mətndə səhv tapdıqda, onu seçib ctrl + enter düyməsini basaraq bizə göndərməyinizi xahiş edirik.


Android ƏS olan smartfonunuz varsa, xəbərləri daha rahat oxumaq üçün bu linkə keçərək Play Store mağazasından Ens.az proqramını endirib quraşdıra bilərsiniz.


VİDEO QALEREYA
Sabirin satiralarından seçilmiş sözlərlə qurulub bu şəkil...
Emosiya ilə reaksiya ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Şərh
  • anonymous user
    Şərhi göndər
  • DAHA ÇOX NƏTİCƏ YÜKLƏ

FAM Group Media X