17 fevral 2020, bazar ertəsi
.
.
chevron_left chevron_right
TİBB VƏ SAĞLAMLIQ

Yüksək kalorili qidalar süd vəzisi xərçəngi riskini artırır

Yüksək kalorili qidalar süd vəzisi xərçəngi riskini artırır

280 Baxış
Yüksək kalorili qidalar süd vəzisi xərçəngi riskini artırır

ABŞ-ın Vaşinqton Universitetinin alimləri araşdırma zamanı ana olmağa hazırlaşan qadınlarda piylənmənin onlarda və gələcək nəsillərdə xərçəng xəstəliyi riskini artırdığını aşkar ediblər.

AZƏRTAC xəbər verir ki, tədqiqatçılar yüksəkkalorili qidaların genetik dəyişikliyə səbəb olduğunu bildiriblər. Yağlı qidaların nəsillərarası təsirini öyrənmək üçün siçanlar üzərində təcrübə aparılıb. Bunun üçün siçanlar iki müxtəlif mərhələdə cütləşdirilib. Ana bətnində yüksəkkalorili, yağlı qidalanmaya məruz qalan dişi siçanlarda və ya ondan sonrakı dişi nümayəndələrdə süd vəzisi xərçəngi riskinin yüksək olduğu və hətta bədxassəli şişlərin əmələ gəldiyi məlum olub.





Diqqət! Ens.az saytına məxsus materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad edilməlidir. Mətndə səhv tapdıqda, onu seçib ctrl + enter düyməsini basaraq bizə göndərməyinizi xahiş edirik.


Android ƏS olan smartfonunuz varsa, xəbərləri daha rahat oxumaq üçün bu linkə keçərək Play Store mağazasından Ens.az proqramını endirib quraşdıra bilərsiniz.


VİDEO QALEREYA
Səsli xəbərlər
Mirzə Fətəli Axundzadənin 1850-ci ildə yazdığı "Sərgüzəşti-vəziri-xani-Lənkəran" komediyası Azərbaycan teatrı səhnəsində qoyulmuş ilk dramatik əsərdir.
Emosiya ilə reaksiya ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Şərh
  • anonymous user
    Şərhi göndər
  • DAHA ÇOX NƏTİCƏ YÜKLƏ

FAM Group Media X