Alexa
Ens.az
19 yanvar 2019, şənbə
.
chevron_left chevron_right
TİBB VƏ SAĞLAMLIQ

Bananı qabığı ilə yeyin

Ekspertlər banan qabığının çox faydalı olduğunu bildirirlər.

127 Baxış
Bananı qabığı ilə yeyin

Qabığn tərkibində çoxlu miqdarda sağlamlıq üçün vacib vitamin və minerallar var. Bunları nəzərə alaraq mütəxəssislər banan qabığını atmamağı tövsiyə edirlər. Banan qabığını qurutmağı, bişirməyi və sonra yeməyi məsləhət görürlər.

AzNews.az sizə banan qabığının faydalı xüsusiyyətlərini təqdim edir:

- bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır, qəbizliyi aradan qaldırır

- ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır

- arterial təzyiqi tənzimləməyə kömək edir

- qanda xolesterolun və şəkərin səviyyəsini aşağı salır

- damarları qoruyur

- dəriyə müsbət təsir edir

- görməni yaxşılaşdırır

- orqanizmdən ziyanlı maddələri xaric edir.

VİDEO QALEREYA
Borneo adasında bam-balan adlı qeyri-adi meyvə var. Xarici görünüşünə görə tünd rəngli malayziya manqosuna, dadı isə smetanla olan borşa oxşayır.
Emosiya ilə reaksiya ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Şərh
  • anonymous user
    Şərhi göndər
  • DAHA ÇOX NƏTİCƏ YÜKLƏ