Slimfit
  1. AZƏRBAYCAN

Hacıqabulda doqquz ayda 6 min tona yaxın ət istehsal olunub

Hacıqabulda doqquz ayda 6 min tona yaxın ət istehsal olunub
Sakura

Hacıqabulda doqquz ayda 6 min tona yaxın ət istehsal olunub

Hacıqabulda heyvandarlıq əsas təsərrüfat sahələrindədir. Rayonda aqrar sektorun digər sahələri ilə yanaşı, heyvnadarlığın inkişafına xüsusi diqqət yetirilir. Bunun sayəsində mal-qaranın sayı, ət və süd istehsalı ilbəil artır.

Rayon Dövlət Aqrar İnkişaf Mərkəzindən AZƏRTAC-ın bölgə müxbirinə bildiriblər ki, hazırda ayrı-ayrı heyvandarlıq və fərdi təsərrüfatlarında 39 min 125 baş iribuynuzlu mal-qara və 337 min 523 baş qoyun-keçi var. Təsərrüfatlarda mal-qaranın və davarların baş sayının artırılması ət, süd və yun istehsalına da təkan verir.

Cari ilin doqquz ayı ərzində rayonda diri çəkidə 5 min 989 ton ət 13 min ton süd, 229 ton yun istehsal edilib ki, bu da ötən ildəkindən xeyli çoxdur.

Məqaləni bəyəndiniz? Sosial şəbəkələrdə izləyin!

Təhqiredici, mövzuya aid olmayan və böyük hərflərlə yazılan şərhlər təsdiqlənməyəcək.

Sakura

Ən çox baxılanlar

Zəngin Romalılar saatlarla davam edən möhtəşəm ziyafətlərdə yeməyə davam etmək üçün zaman-zaman qusarlardı

Redaktor seçimi

SON XƏBƏRLƏR