26 fevral 2020, çərşənbə
.
.
chevron_left chevron_right
AZƏRBAYCAN

Hacıqabulda doqquz ayda 6 min tona yaxın ət istehsal olunub

Hacıqabulda doqquz ayda 6 min tona yaxın ət istehsal olunub

195 Baxış
Hacıqabulda doqquz ayda 6 min tona yaxın ət istehsal olunub

Hacıqabulda heyvandarlıq əsas təsərrüfat sahələrindədir. Rayonda aqrar sektorun digər sahələri ilə yanaşı, heyvnadarlığın inkişafına xüsusi diqqət yetirilir. Bunun sayəsində mal-qaranın sayı, ət və süd istehsalı ilbəil artır.

Rayon Dövlət Aqrar İnkişaf Mərkəzindən AZƏRTAC-ın bölgə müxbirinə bildiriblər ki, hazırda ayrı-ayrı heyvandarlıq və fərdi təsərrüfatlarında 39 min 125 baş iribuynuzlu mal-qara və 337 min 523 baş qoyun-keçi var. Təsərrüfatlarda mal-qaranın və davarların baş sayının artırılması ət, süd və yun istehsalına da təkan verir.

Cari ilin doqquz ayı ərzində rayonda diri çəkidə 5 min 989 ton ət 13 min ton süd, 229 ton yun istehsal edilib ki, bu da ötən ildəkindən xeyli çoxdur.





Diqqət! Ens.az saytına məxsus materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad edilməlidir. Mətndə səhv tapdıqda, onu seçib ctrl + enter düyməsini basaraq bizə göndərməyinizi xahiş edirik.


Android ƏS olan smartfonunuz varsa, xəbərləri daha rahat oxumaq üçün bu linkə keçərək Play Store mağazasından Ens.az proqramını endirib quraşdıra bilərsiniz.


VİDEO QALEREYA
Səsli xəbərlər
Italiya
Emosiya ilə reaksiya ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Şərh
  • anonymous user
    Şərhi göndər
  • DAHA ÇOX NƏTİCƏ YÜKLƏ

FAM Group Media X